Over Hans

Begint in 2015 bij het radioprogramma Middag aan de Maas van RTV Rijnmond. Daar op die plek krijg ik onder de vleugels van Marcia Tap voor het eerst de kans om de liefde voor Rotterdam uit te drukken in internetartikelen en (historische) radioreportages.

Ondanks dat ik een geboren Zeeuw ben, is die liefde voor de Maasstad gebleven en alleen maar verder gegroeid. Vanaf 2015 heb ik vele radioreportages en artikelen mogen maken voor Middag aan de Maas die een stukje ziel blootleggen van de Rotterdamse maatschappij door de jaren heen.

Als Feyenoord-volger heb ik tevens regelmatig de Feyenoordcultuur in geschreven woord en audio vastgelegd. Zo vormt mijn academisch onderzoek naar de Feyenoord-supportersreis uit 1963, en de aansluitende radioreportage daarover, een aanleiding om vanuit Andere Tijden Sport een documentaire te maken over de bijzondere voetbalreis.

Inmiddels deel ik publiekelijk op een andere manier mijn interesse in Rotterdam naast het schrijven van artikelen en maken van radioreportages. Sinds 2017 bied ik rondleidingen door Rotterdam aan met mijn eigen onderneming RotterdamIDtours. Per fiets, step of al lopend kunnen de Nederlandse en buitenlandse deelnemers met mij mee en tracht ik hen wat enthousiasme over “mijn” stad bij te brengen.

 

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2018 Hans Koole, journalist en stadsgids.